Succémusikal!

Biljetter

INSTÄLLDA & FLYTTADE FÖRESTÄLLNINGAR P.G.A CORONAVIRUSET. FÖR MER INFORMATION WWW.SHOWTIC.SE

Sofia Pekkari

Sofia Pekkari är född och uppvuxen i Göteborg. Intresset för teater och skådespeleri väcktes redan i mycket unga år, främst tack vare hennes far som var teatermusiker på Backa Teater. Pekkari studerade teater på Angeredsgymnasiet, där hon tog studenten 2004 och har sedan dess varit verksam. Hon debuterade som Ofelia i Hamlet på Angereds Teater 2003.

När hon bara var 21 år gammal blev hon upptäckt av Dramaten och är numer en del av deras fasta ensemble. På Dramaten har hon bland annat medverkat i uppsättningarna av Romeo och Julia, Tre Systrar, Stormen, Hedda Gabler och Dödsdansen.

På tv har vi sett Sofia i titelrollen som Sanna i tv-serien Möbelhandlarens dotter 2006, hon har även medverkat i tv-filmer som Morden i Sandhamn, WallanderDödsängeln och nu senast i Jonas Gardells kritikerrosade serieDe dagar som dagarna blommar. Sofia kommer att vara aktuell i huvudrollen för TV-serien ”Cold Courage” på Viaplay 2020.

 Vad gör du precis innan du ska in på scenen?

Värmer upp kropp och röst, dricker vatten, avväger balansen mellan behovet av att tramsa mig ELLER koncentrera mig till fokus och energi.

 Vilket är ditt bästa körminne?

Jag har inte så många körminnen och det må verka fånigt men mitt finaste körminne är tämligen färskt. Nämligen från originalensemblen av Så som i Himmelen! I och med instuderingen av rollen som Inger skulle jag en kväll gå bakom scen och få lära mig ”rutterna” och stod då med ensemblen när de sjöng upp. Glädjen, gemenskapen och kraften i sången hos alla tillsammans fångade mycket av det jag drömt om i att dela och uppleva sång tillsammans.

Jag har längtat mycket efter att få röra mig ”i sång”, så jag ser fram emot att upptäcka och njuta av körsång på samma sätt som jag tänker mig att Inger gör det.

.

 

Tillbaka till Ensemble