Succémusikal!

Biljetter

INSTÄLLDA & FLYTTADE FÖRESTÄLLNINGAR P.G.A CORONAVIRUSET. FÖR MER INFORMATION WWW.SHOWTIC.SE

Rikard Björk

Rikard Björk är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg, och långfilmsdebuterade i dramat Jävla pojkar. Han har också medverkat i Beck, Johan Falk och TV-serierna Vår tid är nu och Springfloden. Rikard har även synts flitigt på teater- och musikalscenen t ex i sverigepremiären av Parade och som Enjolras i Les Misérables, båda på Wermland Opera. På Uppsala stadsteater porträtterade han 2012 nazisten Otto Hallberg i pjäsen 4 dagar i april. Samma år skrev Rikard dramat Gränslösa land, baserad på sina upplevelser i Mellanöstern och möten med människor på flykt.

Vad gör du precis innan du ska gå in på scenen?

Jag har aldrig haft några särskilda ritualer för mig men brukar alltid stanna upp och lyssna till den där magiska tystnaden som uppstår ögonblicket innan ridån går upp.

Viket är ditt bästa körminne?

Det är från min tid som stalledräng i Kungälvs luciatrupp. Vi hade sjungit på ett äldreboende och skulle just gå när vi fick höra om Signe-som älskade sång men inte längre orkade ta sig till uppehållsrummet. Arbetarna på kexfabriken fick vänta. Istället smög vi in till ”Stilla Natt” och väckte Signe som strålade av lycka- det kändes väldigt fint.

 

 

Tillbaka till Ensemble