Succémusikal!

Biljetter

INSTÄLLDA & FLYTTADE FÖRESTÄLLNINGAR P.G.A CORONAVIRUSET. FÖR MER INFORMATION WWW.SHOWTIC.SE

Philip Jalmelid

PHILIP JALMELID som kan titulera sig musikalartist, skådespelare och sångare föddes på Gotland 1982 där han inledde sin karriär med att vinna den lokala talangtävlingen Tiljans Talanger som 21-åring. Efter vinsten flyttade han till Göteborg och utbildade sig vid Teaterhögskolan där han tog examen 2009.

Musikalen Jesus Christ Superstar blev Philips debut för stor publik och sattes upp på Malmö Opera med regi av Ronny Danielsson – som han fortsatte arbeta med i musikalen Miss Saigon på samma scen samt Sunset Boulevard på Wermland Opera och Hair på Stockholms Stadsteater. 2012 gjorde han huvudrollen som Anatolij i Chess på GöteborgsOperan och ett par år senare gjorde han även huvudroll i musikalen Doktor Zjivago på Malmö Opera. I samma stad gjorde han hösten 2015 Karl Oskar mot Sanna Nielsen i en konsertversion av Kristina från Duvemåla i Malmö Live Konserthus. Nu senast sågs Philip som Javert i den uppmärksammade och firade uppsättningen av Les Misérables på Wermland Opera – där Philips sånginsatser blev särskilt hyllade av en enig presskår.

Vad gör du innan du ska in på scenen?

Innan jag går in på scen hummar jag ett par tre ggr. Jag är alltid lite orolig för proppar i maskineriet. Ni som är dammallergiker förstår säkert vad jag menar.

 Vilket är ditt bästa körminne?

Mitt bästa körminne är när jag fick vara med och sjunga med mamma Gotlanskören ”Loci Stella” för ett par år sen. Jag blev påmind om att musik måste vara roligt!

 

 

Tillbaka till Ensemble