Succémusikal!

Biljetter

INSTÄLLDA & FLYTTADE FÖRESTÄLLNINGAR P.G.A CORONAVIRUSET. FÖR MER INFORMATION WWW.SHOWTIC.SE

Morgan Alling

Folkkära MORGAN ALLING tog examen från Teaterhögskolan i Malmö 1990 och slog igenom i sommarlovsprogrammet Tippen 1993 – sedan dess har han visat stor skicklighet på att kunna hantera alla typer av roller och konstformer. Ett av de mest uppmärksammade scenframträdandena på senare år är den hyllade Morgan Alling Show – en föreställning om kärlek där Morgan med humor, allvar och värme berättar om sin uppväxt.
Han har även suttit i regissörsstolen själv när han satte upp Romeo & Julia på Göta Lejon i Stockholm, och sökte sin Julia i tv-programmet Jakten på Julia. I den långa listan med filmer och tv-serier märks främst de framgångsrika Sune-filmerna, Gåsmamman, filmerna om Arn och Göta kanal 2- Kanalkampen.

Vad gör du precis innan du ska in på scenen?

Tar ett djupt andetag, dämpar min nervositet med den positiva tanken, ”Jag gör ju det jag älskar”.

Vilket är ditt bästa körminne?

När jag och några kompisar bilade genom Europa! Eller om du menar kör som i kör så var jag i Glidekyrkan i San Fransisco. Det var en sliten kyrka med människor från alla samhällsklasser-från hela världens hörn. På scenen småspelade några musiker, en och en gick sångarna upp på scenen, hälsade på varandra och jag tänkte: Vad sjutton har jag hamnat i för amatörsällskap? Men så drog de igång, höjde musiken och sjöng en gospel som fick mig att ställa mig upp, applådera och tårarna att rinna.

Tillbaka till Ensemble