Succémusikal!

Biljetter

INSTÄLLDA & FLYTTADE FÖRESTÄLLNINGAR P.G.A CORONAVIRUSET. FÖR MER INFORMATION WWW.SHOWTIC.SE

Linus Eklund-Adolphsson

Linus Eklund-Adolphson är född i Stockholm och slog igenom med humorgruppen Grotesco som rönte stora framgångar med tv-serien som sändes på SVT under tre säsonger och gjort scenföreställningar som revyn Grotesco på Scala – En Nära-Döden-Revy. Linus har också synts i bl a som Walter i den populära humorserien 112 Aina, barnprogrammen Blomma BladEn Miljard samt Kapten Balans och Tidsmaskinen, julkalendern Barna Hedenhös uppfinner julen, i komediserien Sommaren med släkten samt i den stjärnspäckade filmen Åsa-Nisse – wälkom to Knohult.

Vad gör du precis innan du ska in på scenen?

Precis innan jag går på scen brukar jag försöka slappna av, kolla att jag minns vad jag ska säga, ta en klunk vatten och torka min svettiga panna, eftersom scenkläder alltid är så kolossalt varma.

Vilket är ditt bästa körminne?

När jag i mellanstadieåldern sjöng i Katarina gosskör och vi skulle spela in en julskiva med Bruno Wintzell. Vi spelade in på orgelläktaren och där satt en kvinna som bara talade engelska. Jag talade hyfsad engelska redan i den åldern så jag satt hos henne i pauserna och konverserade lite. Långt senare fick jag påtalat för mig att det var Goldie Hawn.

 

Tillbaka till Ensemble