Succémusikal!

Biljetter

INSTÄLLDA & FLYTTADE FÖRESTÄLLNINGAR P.G.A CORONAVIRUSET. FÖR MER INFORMATION WWW.SHOWTIC.SE

Christopher Wollter

Christopher Wollter är sedan sin examen från Teater- och operahögskolan i Göteborg 1997 en ständigt anlitad sångare och skådespelare. Senast såg ni honom i succén Sound of Music som Kapten von Trapp på Nöjesteatern i Malmö. Hans första roll var som Marius i Les Misérables på Wermland Opera och han har efter det synts som Chris i Miss Saigon på Malmö Opera, Magaldi i Evita på Cirkus, Freddy i My Fair Lady på Oscarsteatern, titelrollen i GG Greta & Gilbert på Stockholms Stadsteater, Freddie i Chess och titelrollen i Dr Zjivago på Malmö Opera. På TV har vi sett honom i underhållningsprogram som Doobidoo, Så ska det låta, Lotta på Liseberg och som solist med Radiosymfonikerna i SVT:s Trettondagskonsert i Berwaldhallen. Christopher är även producent för föreställningen Brel möter Piaf som gått för utsålda hus runtom i landet.  

Bland hans 30-tal scenproduktioner finns även spännande talroller i t ex Vem är rädd för Virginia Woolf, Three Days of Rain eller på Teater Brunnsgatan fyra som i samarbete med Dramaten gav Martina Montelius pjäs Elda! Elda! Elda! samt hans egen monolog Göran och Kärleken

Christopher har även gjort den svenska rösten till Gaston i Disneys spelfilm Skönheten och Odjuret. Man kan se Christopher i flera tv-serier och filmer – i bl a. Guldbaggevinnaren Återträffen av Anna Odell, Modus, dramaserien Häxdansen samt är nu aktuell i Gråzon och Sveriges första Netflixproduktion Störst av allt.

Vad gör du precis innan du ska in på scenen?  Ibland kör jag ”yogahunden” och ibland en snabb ”inåt-check” inför scenen jag ska göra. Efter många föreställningar försöker jag hitta nya ingångar eller mantran för att pusha mig själv till nya impulser.

Vilket är ditt bästa körminne?  Mitt starkaste körminne är från en turné i Estland med Lunds Kammarkör. Detta var året innan Estland blev befriat från Sovjet och vi sjöng en estnisk frihetsvisa tillsammans med en estnisk kör. Kraften som uppstod och tårarna som kom från de estniska körsångarna i sin önskan efter frihet blev ett minne som etsat sig fast. Körsången blev central i deras kulturella identitet – ett kraftfullt verktyg att rasera politiska murar och befria ett folk.

Tillbaka till Ensemble