Succémusikal!

Biljetter

INSTÄLLDA & FLYTTADE FÖRESTÄLLNINGAR P.G.A CORONAVIRUSET. FÖR MER INFORMATION WWW.SHOWTIC.SE

Björn Kjellman

Björn Kjellman föddes 1963 i Östra Grevie.  Skånepågen var redan som liten intresserad av teater och när han var 19 år kom han in på Teaterhögskolan i Malmö där han utbildades fram till 1987. Scendebuten kom dock redan 1986 på Unga Klara, Stockholms Stadsteater i pjäsen Affären Danton. Björn är numera en folkkär skådespelare och musikalartist, som har medverkat i en mängd pjäser och musikaler på scener i hela vårt långa land bl a i Little shop of horrors på China teatern, där han 1996 fick pris för bästa manliga musikalartist. Vidare har han spelat monologen Jag är min egen fru på Stockholms Stadsteater och på Sverigeturné, Arsenik och gamla spetsar på Fredriksdalsteatern samt gjort klassiska roller som Don Juan, Amadeus och Misantropen. Björn gjorde stor succé när han spelade huvudrollerna både i Priscilla – Queen of the Desert och i musikalen Förklädet på Göta Lejon i Stockholm. De senaste åren har man bl a sett honom i Den tatuerade änkan på Scalateatern och My Fair Lady på Stadsteatern för att nämna några.

Björn är kanske mest känd för sina otaliga huvudroller inom svensk film och har flitigt synts i på vita duken i populära filmer som Adam & Eva, Klassfesten och Vägen ut, där han fick en Guldbagge för bästa manliga huvudroll. Han har också medverkat i ett flertal TV-serier och blev Pelle Svanslös med hela svenska folket efter sin medverkan i Julkalendern 1997, vidare har vi sett honom bl a i Den goda viljan, Skärgårdsdoktorn, Torka aldrig tårar utan handskar, 30 grader i februari och senast i SVT-serien Delhis vackraste händer.

Vad gör du precis innan du ska in på scenen?

Innan föreställningen snackar jag med mina kollegor så länge som möjligt. Jag är jättebra på att lura mig själv att det inte alls snart är dags att gå in på scenen.

Vad är ditt bästa körminne?

Mitt bästa körminne? Jag har inga körminnen. Det här är körpremiär för mig.

 Tillbaka till ensemble